En óf deze macadamia energierepen lekker zijn! Je krijgt veel goede vetten binnen waar je brein erg blij van wordt. En ze zijn ketogeen, dus super laag in koolhydraten. Snel maken dus!
Doe de kokosvlokken in een droge koekenpan en rooster ze in een paar minuten goudbruin. Niet te lang, ze verbranden snel! Laat ze even afkoelen.
Doe de macadamia noten in je keukenmachine en maal de noten tot een grove pasta. Zodra de noten een pasta vormen, voeg je de gesmolten kokosolie toe. Maal nogmaals, schraap eventueel de wanden van je machine tussentijds. Bij mij duurt deze stap hooguit een minuut.
Doe de kokosvlokken, gesmolten kokosolie, chia zaad en vanille door de notenpasta, en meng het geheel nogmaals tot je een samenhangende pasta hebt (hoef echter niet heel glad).
Doe de massa over in een siliconen vorm. Ik koos voor repen, maar je kunt ook kleinere bonbons maken als je dat wilt.
Zet de macadamia energierepen in de vriezer en laat minsten 1 uur opstijven.
Optionele stap: smelt de chocolade au bain Marie en bedruppel je energierepen ermee. Zet terug in de vriezer.
Eet deze energierepen rechtstreeks uit de vriezer, ze worden snel zacht.
Tips
In plaats van kokosvlokken kun je ook geraspte kokos gebruiken. Let dan wel extra goed op bij het roosteren!