Voor de lekkere trek tussendoor heb ik proteïne balletjes gemaakt, die per bonbon 2,4 gram eiwit bevatten. Natuurlijk zijn ze ook koolhydraatarm. Maar ze zijn vooral erg lekker!
Meng pindakaas en cashewpasta. Als dat lastig gaat, verwarm het dan een klein beetje.
Meng vervolgens de gesmolten kokosolie, yaconsiroop (of ander vloeibaar zoetmiddel), kokosmeel, vanille, whey poeder en een snuf zout erdoor, en kneed het met de vingers tot een zacht deeg. Het mag niet te veel plakken: voeg anders wat extra kokosmeel toe.
Vorm 12 balletjes van het deeg en leg ze op een met bakpapier beklede plank. Leg ze minstens 30 minuten in de koelkast.
Smelt de chocolade au bain Marie en roer er eventueel 1 tl espressopoeder door. Doop de proteïne balletjes in de chocolade en leg ze op een met bakpapier beklede plank minstens 1 uur in de koelkast.
Tips
Als je de whey vervangt door plantaardig proteïnepoeder, dan is dit recept geschikt voor veganisten, en is het lactosevrij.
Je kunt in plaats van cashewpasta ook kiezen voor amandelpasta.