Ook met vis kun je volop variëren. Vandaag maakte ik met een blikje sardines lekkere koolhydraatarme en glutenvrije sardine burgers. Heerlijk met knolselderijfrietjes en sperziebonen.
Laat de sardines goed uitlekken. Snijd de blaadjes basilicum in reepjes, en het bosuitje in fijne ringetjes.
Kluts de eieren los in een kom. Voeg de uitgelekte sardines toe en prak het geheel met een vork. Voeg dan alle overige ingrediënten toe en meng het geheel goed.
Vorm met vochtige handen vier burgers van het mengsel. Leg ze op een bord of plank, dek goed af en laat minstens 30 minuten in de koelkast opstijven.
Verhit voor het bereiden van de visburgers de oven voor op 180 graden.
Leg de sardine burgers op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de burgers iets boven het midden van de oven gedurende 20 minuten, keer ze dan en bak nog 15 minuten.
Serveer de sardine burgers met bijvoorbeeld knolselderijfriet en sperziebonen.
Tips
Je kunt de sardine burgers in een goed afgesloten doos 1-2 dagen in de koelkast bewaren.