Geroosterde aubergine op henneproom met hazelnoten en granaatappel
Con
Dit is een feestelijk gerecht voor Pasen. De aubergine wordt geroosterd in de oven, de henneproom wordt gemaakt van hennepzaad, munt en knoflook en is vegan. Een feestje op je bord!
Doe alle ingrediënten voor de room in een hoge kom en mix minimaal twee minuten, zo wordt je room lekker romig. Is je room te dik, voeg dan nog een scheutje water toe. Zet tot gebruik koel weg.
Maak de hazelnoot topping
Verhit de kokosolie in een klein pannetje en rooster de hazelnoten 1 minuut. Voeg dan sesamzaad, gemalen komijn en een snuf zout toe en bak nog 1 minuut. Neem uit de pan en laat afkoelen.
Maak de aubergines
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Snijd de aubergine in niet te dikke plakken en smeer ze in met de olijfolie. Rooster de aubergine in de oven in 20-25 minuten, keer halverwege. Laat de aubergine tot lauwwarm of koud afkoelen.
Opdienen
Verdeel de henneproom over twee borden. Leg de geroosterde aubergine een dakpansgewijs op. Bestrooi met de hazelnoten topping, de granaatappelpitjes en de peterselie.
Tips
Vervang de munt in de henneproom door dragon.
Neem eens andere noten voor de topping, bijvoorbeeld pecannoten.