Denk je aan pizza, denk je aan Italië. Maar het kan ook anders! Dat bewijst deze Indiase pizza paneer, met halloumi als paneer kaas vervanger, en kruiden zoals garam masala en vadouvan.
koolhydraatarme pizzabodem naar keuzeik nam mijn haverpizzabodem (recept zie tips), en verving de Italiaanse kruiden door vadouvan
200grhalloumi
1tlgaram masala
1kleine rode ui
1/2gele paprika
2handjesverse spinazie
6kerstomaatjes
kokosolie om te bakken
50grtomatenpuree
30grroomkaas
1/2tlvadouvan
1tlkurkuma
versgemalen zout en peper
1tlnigellazaad
1tlsesamzaad
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Snijd de halloumi in blokjes. Pel de ui, halveer deze en snijd in halve ringen. Maak de paprika schoon en snijd het vruchtvlees in blokjes. Was de spinazie. Halveer de kerstomaatjes.
Meng de tomatenpuree met de roomkaas, vadouvan, kurkuma en zout en peper.
Verhit een beetje kokosolie in een koekenpan en roerbak de halloumiblokjes tot ze goudbruin kleuren. Voeg dan de garam masala toe en roerbak kort, hooguit een minuut.
Neem de halloumi uit de pan en roerbak de ui en paprika in het achtergebleven vet. Voeg op het laatst de spinazie toe en laat kort slinken.
Bestrijk je beide pizzabodems met het tomatenpuree-mengsel. Verdeel dan de gebakken groente en halloumiblokjes over de pizza’s. Doe de pizza’s 10 minuten in de oven.
Bestrooi de Indiase pizza’s voor het serveren met nigella zaadjes en sesamzaadjes.
Tips
Het recept voor de koolhydraatarme haver pizzabodem vind je hier.
Het aantal vermelde koolhydraten is zonder de pizzabodem.