Was de quinoa goed, en kook ze volgens de verpakking gaar.
Roerbak ondertussen in een beetje kokosolie de wortel en paprika knapperig gaar. Neem ze uit de pan en roerbak (indien gewenst, hoeft niet) de spinazie heel kort tot ze iets slinkt.
Pel de hardgekookte eieren en halveer ze.
Maak de dressing: meng alle ingrediënten goed door elkaar. Is je dressing te dik, voeg dan nog een beetje water toe totdat de gewenste consistentie bereikt is.
Verdeel de quinoa over twee kommen of diepe borden. Verdeel de geroerbakt paprika en wortel erover. Verdeel de spinazie en kimchi, en leg de gehalveerde eieren erop.
Sprenkel de miso tahin dressing over de quinoa bowl en bestrooi met sesamzaadjes.
Tips
Ik heb voor de eiwitten een gekookt ei toegevoegd, maar wil je deze bowl vegan houden, vervang deze dan door blokjes tofu of tempeh.
Wil je minder koolhydraten? Vervang de quinoa dan door konjac rijst. Het lekkerst wordt die als je ‘m goed mengt met de miso dressing.