Omdat ik vandaag jarig ben trakteer ik mezelf op deze glutenvrije en koolhydraatarme bosbessen scones. Een ware traktatie, en nog lekkerder met een flinke klodder mascarpone!
Meng amandelmeel, teffmeel, bakpoeder, erythritol, kaneel, kardemom en zout in een kom. Meng in een andere kom de eieren met de gesmolten kokosolie, vanille en citroenrasp.
Doe het eimengsel bij het meelmengsel en meng alles goed door elkaar. Roer de bosbessen voorzichtig door het deeg.
Doe het deeg over op een met bakpapier beklede plank. Maak een cirkel van 2-2,5 cm dik van het deeg, en snijd het met een mes in zes driehoeken. Leg deze op een met bakpapier beklede bakplaat.
Bak de bosbessen scones in 18 tot 20 minuten gaar. Laat ze iets afkoelen voor het serveren.
Tips
Je kunt de bosbessen scones 2-3 dagen in de koelkast bewaren.
De bosbessen kun je vervangen door ander klein rood fruit, of een mix daarvan.