Voor een foodblogswap heb ik gekozen voor deze chocolade fudge met cashewnoten, dat leek me zo vlak voor Valentijnsdag een prima keuze. Zo gemaakt en lekker laag in koolhydraten.
Smelt de chocolade met de kokosolie au bain Marie.
Voeg de cashew pasta, yconsiroop en cacaopoeder toe en meng goed. Voeg de gehakte cashewnoten toe, houd wat achter om de chocolade fudge mee te bestrooien.
Schep de chocolade fudge in vormpjes (ik gebruik een siliconen vorm, dan krijg je de fudge er makkelijk uit), en leg ze 5 à 10 minuten in het vriesvak.
Neem de chocolade fudge uit het vriesvak, bestrooi met de achtergehouden cashewnoten en wat grof zeezout, en leg ze terug in de koelkast. Laat ze in minimaal 1 uur volledig opstijven.
Eet de chocolade fudge rechtstreeks uit de koelkast.
Tips
Het aantal koolhydraten is voor één stuks fudge van ongeveer 4×4 cm, 1 cm hoog. Je kunt natuurlijk ook kleinere fudge maken, voor nog minder koolhydraten per stuk.
Heb je geen siliconen vorm, bekleed dan een schaaltje met bakpapier, giet de fudge erin, en laat opstijven. Snijd ze daarna in de gewenste grootte.