Koohydraatarm brood is populair: deze koolhydraatarme kurkuma broodjes zijn een welkome aanvulling op het assortiment. Snel gemaakt en lekker veelzijdig. Zelfs geschikt voor keto!
25grgebroken lijnzaadik gebruikte gouden of blond lijnzaad
flinke snuf zout
een draai van de pepermolen
1,5tlkurkuma
olijfolie om in te vetten
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 170 graden. Vet een muffin bakvorm in met wat olijfolie.
Doe de hüttenkäse, appelazijn en eieren in een beslagkom en meng met een handmixer door elkaar.
Meng amandelmeel, lijnzaad, psyllium, bakpoeder, zout, peper en kurkuma in een andere kom door elkaar, en meng dit vervolgens met de handmixer door het ei-hüttenkäse mengsel.
Verdeel het deeg over de muffinvormpjes (ik had er 6). Bak de kurkuma broodjes in 25-30 minuten gaar. Elke oven is anders: gebruik een prikker om te controleren of de broodjes gaar zijn.
Laat de koolhydraatarme kurkuma broodjes 10 minuten in de vorm afkoelen. Neem ze dan uit de vormpjes en laat ze verder laten afkoelen op een rooster.
Tips
Meng er voor Italiaanse broodjes wat Italiaanse kruiden, zongedroogde tomaatjes en fijngesneden zwarte olijven door.