Feestelijke herfstige pompoen fudge want de blog is jarig! Hoe leuk is het om lekker te snoepen en tegelijktijd een portie groente binnen te krijgen. En ook nog koolhydraatarm!
Maak eerst de pompoen fudge laag: smelt de kokosolie samen met de amandelpasta op een zeer laag vuur en meng het goed door. Voeg de yaconsiroop, speculaaskruiden en een snuf zout toe en meng nogmaals. Schep de pompoenpuree erdoor en doe massa in een vorm (ik gebruik een rechthoekige ovenschaal van 24 x 16 cm), en strijk zo goed mogelijk glad.
Maak nu de chocolade laag: smelt opnieuw kokosolie met amandelpasta en meng. Roer dan het carobe- of cacaopoeder samen met de yaconsiroop, vanille en een snuf zout erdoor en meng nogmaals. Schenk de chocomassa over de pompoen fudge laag.
Laat de pompoenfudge minsten 1 uur maar liever langer opstijven in de koelkast. Snijd ze dan in blokjes (ik had er 16).