Een pasta recept dat eens niet uit Italië komt. Deze Indische macaroni schotel maak ik met pasta gemaakt van peulvruchten, en wordt zo glutenvrij. Het recept is daardoor koolhydraatbeperkt.
200grpasta van peulvruchtenof andere pasta naar keuze
1ui
1kleine prei
200grtempeh
1eltamari
1-2tlsambal
4eieren
scheutje ongezoete plantaardige melk
snufjenootmuskaat
100grgeraspte kaas
koolhydraatarme ketchuprecept zie tips
kokosolie om te bakken
Zo maak je het
Kook de pasta volgens gebruiksaanwijzing gaar.
Verhit de oven voor op 180 graden.
Pel en snipper de ui en de knoflook. Maak de prei schoon en snijd ze in ringen. Snijd de tempeh in blokjes.
Kluts de eieren in een kom los met een scheutje melk en de nootmuskaat.
Verhit wat kokosolie in een koekenpan en roerbak de tempeh in ongeveer 6-8 minuten goudbruin. Voeg dan de ui, knoflook en prei toe en roerbak nog eens een paar minuten tot de groente zacht is. Meng de gekookte pasta erdoor.
Voeg de tamari en sambal toe en meng goed.
Doe het geheel over in een ovenschotel, meng het eimengsel erdoor, en bestrooi met de geraspte kaas.
Bak de Indische macaroni zo’n 20-30 minuten in de oven.
Verdeel de ketchup voor het opdienen over de Indische macaroni schotel.
Tips
Het recept voor mijn koolhydraatarme ketchup vind je hier.
Het aantal koolhydraten exclusief de pasta bedraagt 5 kh.
Geef er een frisse salade bij, of zoetzure komkommer.