Deze zoete aardappel salade met Indiase munt raita doet het goed bij een barbecue. Maar pas wel op voor wespen als je buiten eet, ik weet sinds deze week waarvan ik spreek.
Schil de zoete aardappel, snijd ze in blokjes en kook ze in 6-8 minuten gaar. Giet ze af en laat afkoelen.
Schil als je dat wilt de komkommer, hol ze uit en snijd het vruchtvlees in dunne halve maantjes. Was de pepermunt en hak de blaadjes fijn.
Meng voor de munt raita de komijn, koriander en verse munt door de yoghurt en breng pittig op smaak met peper en zout. Meng met de komkommer en laat minstens een uur in de koelkast op smaak komen.
Meng vlak voor het opdienen de zoete aardappel met de munt raita. Strooi de pompoenpitten (en eventueel de rozijnen) erover en dien op.
Tips
Deze salade is bedoeld als maaltijdsalade voor twee personen, of als bijgerecht bij de barbecue voor vier tot zes personen.
Voor een lactosevrije en vegane variant kun je in plaats van Griekse yoghurt plantaardige yoghurt gebruiken.