Een heerlijk romige Hongaarse champignonsoep met gerookt paprikapoeder staat vandaag op het menu. Lekker als lunch voor twee, of als voorgerecht voor vier personen.
Maak de champignons schoon en snijd ze in plakjes. Pel en snipper de ui en de knoflook. Maak de rode peper schoon, haal de zaadjes eruit en snijd ze in reepjes. Maak de bosuitjes schoon en snijd ze in ringetjes. Ris de tijmblaadjes van de takjes.
Verhit een beetje kokosolie in een koekenpan. Roerbak de champignons tot ze hun vocht loslaten. Haal ongeveer 2 eetlepels champignonsplakjes uit de pan (die gebruik je om de soep mee te garneren).
Voeg de ui, knoflook, eventueel Spaanse peper en het wit van de bosui aan de champignons toe en roerbak nog een paar minuten.
Schenk de bouillon erbij en breng het geheel aan de kook. Laat 5 minuten zachtjes koken.
Voeg de crème fraîche, tamari, gerookt paprikapoeder en tijm toe aan de champignons en pureer het geheel met de staafmixer. Breng pittig op smaak met flink veel peper. Laat de soep op laag vuur goed warm worden.
Verdeel de soep over twee soepkommen en garneer de soep met de achtergehouden champignons, het groen van de bosui, en nog een beetje gerookt paprikapoeder.
Tips
Pas op dat jouw Hongaarse champignonsoep niet te pittig wordt: gebruik je gerookt paprikapoeder, laat de Spaanse peper dan achterwege.