Koolhydraatarme limoen tofu salade met komkommer en radijs
Con
Het is nu belangrijker dan ooit om gezond te eten. Ik koos deze week voor een limoen tofu salade met knapperige komkommer en radijs, gemaakt naar aanleiding van die leuke Instagram foodswap actie.
Snijd de tofu in blokjes of reepjes. Pers de limoen uit, rasp de schil en verdeel het sap in twee. Maak de bosui schoon en snijd ze in ringen. Pel de knoflook en pers het teentje uit.
Maak een marinade van de tamari, sesamolie, knoflook, chilivlokken en één helft van het limoensap. Meng de tofu met de marinade en laat minstens een half uur staan, maar liefst langer.
Verhit wat kokosolie in een koekenpan en bak de tofu met de marinade in 10 minuten gaar. Voeg halverwege de bosui toe en bak mee.
Laat de tofu tot lauwwarm afkoelen, en maak ondertussen de salade:
Schil de komkommer en snijd in blokjes. Maak de radijs schoon en snijd in dunne plakjes. Verdeel de sla over twee borden en verdeel daar de komkommer en radijs over.
Maak een dressing van de olijfolie, de andere helft van het limoensap, en tahini. Voeg eventueel een beetje water toe om de juiste consistentie te krijgen. Breng pittig op smaak met zout en peper.
Verdeel vlak voor het opdienen de lauwwarme tofu over de salade. Besprenkel de limoen tofu salade met de dressing en bestrooi met sesamzaad.
Tips
Strooi nog een handje gehakte cashewnoten over je maaltijdsalade.