Terwijl in 2020 een virus de wereld lam legt, staan in de keuken de wortelen te roosteren in de oven. Het zoet van de wortelen combineert perfect met de umami smaak van de miso in dit makkelijke ovengerecht.
200grwortelenliefst in verschillende kleuren (of winterwortel)
1elolijfolie
1tltijm
1tlanijszaad
versgemalen zout en peper
1eltahin
1tlahornsiroop
1elcitroensap
1tlmisopasta
1elwater
2elgranaatappelpitjes
1elgeschaafde amandelen
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Rooster de geschaafde amandelen in een droge koekenpan goudbruin.
Boen de wortelen schoon, droog ze, en meng ze met de olijfolie en tijm. Leg ze in een ovenschaal en bestrooi ze met versgemalen zout en peper. Rooster ze in 30 to 40 minuten gaar, keer halverwege.
Maak ondertussen het tahin sausje: men de tahin met de ahornsiroop citroensap, miso en water. Voeg indien nodig iets meer water toe, tot de gewenste consistentie is bereikt.
Serveer de ovengeroosterde wortelen met de tahin miso saus en bestrooi met 1 el granaatappelpitjes en wat geschaafde geroosterde amandelen.
Tips
Neem in plaats van amandelen eens grof gehakte macadamia noten.