Een brood met groente erin! Dit courgette-pindakaasbrood is lekker laag in koolhydraten en vult enorm. Een sneetje bij het ontbijt en je kunt er tegenaan!
300grcourgettehet vocht zo veel mogelijk uitgeknepen
3grote eieren
60grpindakaasof andere notenpasta
40grkokosoliegesmolten
1elhoning
125grkokosmeel
20grlijnzaadmeel
2tlwijnsteenbakpoeder
1/2tlzout
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180 graden
Kluts de eieren in een beslagkom los met de pindakaas, gesmolten kokosolie en honing. Meng in een andere kom het kokosmeel met het lijnzaadmeel, bakpoeder en zout. Doe de droge ingrediënten bij de natte en meng het geheel goed.
Voeg dan de geraspte courgette toe en meng nogmaals.
Doe het deeg in een met bakpapier beklede broodvorm, en bak het pindakaasbrood in de oven in 50-60 minuten gaar (testen met een prikker). Laat het pindakaasbrood helemaal afkoelen voor je het snijdt.
Tips
Als je het lekker vindt, kun je eventueel een theelepel kaneel of koekkruiden aan het meel toevoegen.