Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
Kleiner
Normaal
Groter
Chermoula, Marokkaanse marinade / saus
Con
Chermoula is een van oorsprong Marokkaanse kruidige marinade / saus, die het niet alleen goed doet bij vis. Ook in de vegetarische keuken is prima te gebruiken. Hier het recept plus een paar suggesties.
Recept afdrukken
Pin recept
Bereidingstijd
5
minuten
min
Totale tijd
5
minuten
min
Gang
Bijgerecht, Saus
Keuken
Marokkaans
Porties
4
porties
Koolhydraten
2 kh
Dit heb je nodig
80
gr
verse peterselie
1-2
knoflookteentjes
geperst
1/2
tl
gemalen koriander
2
tl
gemalen komijn
1
tl
gerookt paprikapoeder
2
snufjes
zout
snufje
chilipoeder
sap van een halve citroen
50
ml
goede olijfolie
Zo maak je het
Doe alle ingrediënten in een kleine blender, en blend alles toe een egale massa.
Tips
Het originele recept gebruikt half peterselie, half koriander.