Zoete geitenkaas mousse met geroosterde cranberry’s
Con
Als je geitenkaas met honing als voorgerecht kunt eten, dan kun je er ook een feestelijk toetje mee maken. Deze zoete geitenkaas mousse met geroosterde cranberry's en pistache nootjes is een feest voor het oog.
Klop de geitenkaas samen met de slagroom en de poeder erythritol stijf. Dit duurt 2-3 minuten.
Verdeel de mousse over twee mooie glazen, dek af en laat minstens 1 uur in de koelkast opstijven.
Verwarm ondertussen de oven voor op 200 graden.
Meng de cranberry’s en bosbessen met de ahornsiroop. Verdeel ze op een met bakbapier beklede bakplaat en rooster de bessen 15 minuten in de oven, schep af en toe om. Laat de bessen volledig afkoelen.
Verdeel voor het serveren de geroosterde cranberry’s over de geitenkaas mousse en top met de gehakte pistache nootjes.
Tips
Je kunt ook ander rood fruit nemen als cranberry’s uit het seizoen zijn, zoals aardbeien of bramen.