Een klein maar fijn voorgerecht, deze Thaise pompoen cappuccino. De kruiden zijn een beetje afgekeken van de Thaise tom kha kai soep, met o.a. laos, ook bekend als Thaise gember.
Snijd de pompoen in stukjes en kook ze in de bouillon in 6-8 minuten gaar. NIET afgieten!
Pel en snipper ondertussen de ui en de knoflook.
Verhit een beetje kokosolie in een steelpan. Voeg de ui en knoflook toe en roerbak het geheel twee minuten op halfhoog vuur. Roer de laos erdoor, bak kort mee.
Voeg de pompoen inclusief de bouillon en de kokosmelk toe en pureer met een staafmixer. Breng op smaak met een drupje tamari, het limoensap, en zout en peper.
Verdeel de pompoensoep over twee mooie glazen (ik gebruikte whiskyglazen).
Schuim de plantaardige melk op zoals je gewend bent te doen voor je koffie. Schep het melkschuim voorzichtig op de pompoensoep, zo wordt het een echte pompoen cappuccino.
Garneer de pompoen cappuccino met een basilicumblaadje, en dien direct op.
Tips
Als je niet zo van pompoen houdt, dan kun je deze soep ook met wortel maken. Dan komen er per persoon 3 koolhydraten extra bij.