De komende feestdagen serveer ik een vegetarisch hoofdgerecht: broccoli fritters. Fritters is natuurlijk gewoon een hippe naam voor vega burgers, maar klinkt zo veel meer culinair.
Rasp de broccoli en de zoete aardappel grof (ik doe dat met behulp van mijn keukenmachine). Pel en snipper de ui, snijd de bosui in fijne ringetjes.
Kluts de eieren los in een kom. Voeg alle overige ingrediënten behalve de kokosolie toe en meng het goed.
Verhit wat kokosolie in een koekenpan. Schep een bergje broccoli mengsel in de pan en vorm het tot een ronde fritter (ik gebruik een handige hamburgerring). Ik bak drie fritters per keer, in totaal zes stuks.
Bak de broccoli fritters aan beide zijden in ongeveer 3 minuten goudbruin.
Houd indien nodig de fritters warm in de oven. Serveer de broccoli fritters met de Skyr hummus en een frisse salade.
Tips
Ik bak met dit recept zes fritters voor 2 personen. Het aantal koolhydraten bedraagt dan per persoon 15. Per fritter is dat dus 5 koolhydraten.
In principe kun je deze fritters ook met andere groente maken. Zorg er dan wel voor dat (indien van toepassing, zoals bij courgette) het vocht er zoveel mogelijk uitgeknepen is.