Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
Kleiner
Normaal
Groter
Glutenvrije pizza met haverzemelen bodem
Con
Deze gezonde glutenvrije pizza met een bodem van haverzemelen is makkelijk te maken. Je kunt de pizza naar wens beleggen. Ik nam tomatensaus, kaas, kerstomaatjes en basilicum.
Recept afdrukken
Pin recept
Bereidingstijd
10
minuten
min
oventijd
35
minuten
min
Totale tijd
45
minuten
min
Gang
Hoofdgerecht
Keuken
Italiaans
Porties
2
pizza's
Koolhydraten
30 kh
Dit heb je nodig
50
gr
haverzemelen
glutenvrij
25
gr
kokosmeel
2
eieren
125
gr
Griekse yoghurt
10% vet
1
tl
wijnsteenbakpoeder
1
tl
appelazijn
2
tl
oregano
versgemalen zout en peper
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 175 graden.
Kluts de eieren los in een kom en meng de yoghurt erdoor.
Meng in een andere kom de haverzemelen, kokosmeel, bakpoeder, oregano en zout en peper.
Doe het havermengsel samen met de appelazijn bij het eimengsel en meng het geheel goed.
Schep het pizzadeeg op een met bakpapier beklede bakplaat en vorm er een pizzabodem van (de mijne is ovaal geworden).
Bak de haver pizza bodem in 25 minuten gaar.
Neem de pizza bodem uit de oven en beleg naar wens (ik nam zelfgemaakte tomatensaus, mozzarella, kerstomaatjes).
Doe de haver pizza terug in de oven en bak nog 10 minuten.
Tips
Liever toch een echte koolhydraatarme pizza bodem? Kies dan voor deze
pizza bodem met amandelmeel
, of voor de
bloemkoolpizza met skyr
.