Een nieuwigheidje in de koolhydraatarme keuken is de mozzarella wrap. De wrap zelf is dus gemaakt van mozzarella. En dat kun je makkelijk zelf thuis maken, en vullen met koolhydraatarm lekkers.
Rooster de pijnboompitjes in een droge koekenpan goudbruin, en laat ze op een keukenpapiertje afkoelen.
Doe de mozzarella samen met het vocht in een pannetje en vul aan met water tot de mozzarella nét niet onder staat.
Verwarm de mozzarella op een klein vuur. Niet te heet laten worden, en niet laten koken! De mozzarella moet zacht en elastisch worden. Bij mij duurt dat ongeveer 7 minuten.
Leg een vel bakpapier klaar, en leg de warme mozzarella bol erop. Leg er nog een vel bakpapier op en druk de mozzarella met je vlakke hand iets plat. Neem dan de deegroller en rol de mozzarella tussen het bakpapier voorzichtig uit. Niet te dun, anders gaat je mozzarella wrap scheuren als je ‘m oprolt.
Laat de wrap een paar minuten afkoelen. Ondertussen snijd je de komkommer in reepjes, de kerstomaatjes in vieren, en maak je de yoghurtdressing door de Griekse yoghurt te mengen met in reepjes gesneden basilicum en flink peper en zout.
Dep je mozzarella wrap met een keukenpapiertje goed droog. Vul je wrap met de rucola, komkommer, tomaatjes en pijnboompitjes, en verdeel de yoghurtdressing erover. Rol je wrap op, snijd ‘m doormidden en serveer.
Tips
Varieer naar hartelust met de vulling! Goede tips kun je in de commentaren achterlaten...