In Duitsland begint men de dag graag met een boerenontbijt, het zogenaamde Bauernfrühstück. Mijn versie is vegetarisch en is gemaakt met zoete aardappel.
Maak eerst de remouladesaus: hak de augurken en de kappertjes fijn. Meng de yoghurt met de mayonaise en mosterd en roer de augurken en kappertjes erdoor. Breng pittig op smaak met versgemalen zout en peper.
Schil de zoete aardappel en snijd ze in blokjes. Snijd de zure augurken in plakjes. Pel en snipper de ui.
Verhit de ghee in een koekenpan.
Roerbak de blokjes zoete aardappel met de ui in 6-8 minuten gaar. Laat ze niet te bruin worden.
Breek 2 minuten voor het einde van de baktijd de eieren boven de koekenpan en roerbak het geheel tot de eieren gaar zijn. Meng de peterselie erdoor en breng op smaak met peper en zout.
Verdeel het Bauernfrühstück over twee borden, garneer met de augurken en geef de remouladesaus er apart bij.
Tips
Wil je toch een vegetarische vervanger voor de spekjes die normaal in dit gerecht zitten? Bak dan kleine blokjes gerookte tofu met de zoete aardappel mee.
Eet je vis? De remouladesaus smaakt heerlijk bij een gebakken visje.