Mocht je een koolhydraatarm of keto dieet volgen en brood missen, dan heb je met deze keto kwarbolletjes een goede broodvervanger gevonden. Ze tellen maar een paar koolhydraten en lijken wat mij betreft verdacht veel op gewoon brood.
1elsesamzaad of maanzaad of zonnebloempittenoptioneel
Zo maak je het
Verhit de oven voor op 180 graden.
Maal de lijnzaad met de chia fijn (ik gebruik een koffiemolentje).
Kluts de eieren in een beslagkom los. Roer eerst de kwark en dan de roomkaas erdoor.
Meng in een andere kom het amandelmeel met de overige ingrediënten.
Voeg dit mengsel toe aan het ei-kwark mengsel en roer goed door.
Laat het geheel 10 minuten rusten.
Vorm met vochtige handen 6 broodjes van het deeg. Maak een kleine inkeping bovenop, bestrijk de bolletjes met een beetje water, en bestrooi ze indien gewenst met sesamzaad en/of maanzaad of zonnebloempitten.
Bak de koolhydraatarme kwarkbolletjes in 25-30 minuten goudbruin.
Tips
De koolhydraatarme kwarkbolletjes blijven maximaal 3-4 dagen goed in de koelkast, maar invriezen kan ook.