Asperges, ik kan er geen genoeg van krijgen. Ze zijn heerlijk in een lente salade met rabarber en aardbeien. En ze helpen ook nog eens bij boompollenallergie!
Rooster de pijnboompitjes in een droge koekenpan en laat ze op een keukenpapiertje afkoelen.
Maak de asperges schoon (de groene hoef je niet te schillen), en kook ze in ongeveer 8 minuten gaar. Giet ze af en laat ze afkoelen.
Maak de rabarber schoon en snijd ze in hapklare stukjes. Verhit een theelepel kokosolie in een pan en roerbak de rabarber 8-10 minuten tot ze gaar is (even prikken met een vork, als de rabarber zacht is, is ze gaar). Neem de rabarber uit de pan en laat ze eveneens afkoelen.
Maak een dressing van de olijfolie, citroen, zout en peper.
Was de spinazie en dep ze goed droog, of gebruik een sla-centrifuge. Verdeel de spinazie over twee borden.
Meng de gekookte linzen met de aardbeien, rabarber en geitenkaas. Verdeel dit over de spinazie. Leg nu de asperges erop en bestrooi het geheel met de pijnboompitten. Sprenkel de dressing erover en serveer.
Tips
De aardbeien zorgen voor het zoetje in deze salade. Wil je toch iets meer, voeg dan een theelepel honing aan de dressing toe (+2 koolhydraten per persoon).