Eten met stokjes. Heb jij die kunst al onder de knie gekregen? Zo niet, dan kun je nu oefenen met het recept van vandaag: een vegane Japanse noedelsalade.
Snijd de paprika in stukjes. Maak de wortel schoon, snijd ze in plakjes, en kook ze in 4-5 minuten beetgaar. Voeg, als je edamamebonen uit de vriezer gebruikt, de bonen de laatste 2 minuten toe. Giet alles af en laat afkoelen.
Kook de rijstnoedels volgens gebruiksaanwijzing gaar.
Maak ondertussen een dressing van de tahin, umesu en tamari. Voeg een beetje water toe als de dressing te dik is (wat waarschijnlijk zo zal zijn).
Giet de rijstnoedels af, spoel ze af met koud water en laat heel goed uitlekken.
Meng de noedels met de groenten en verdeel over twee kommen. Schenk de tahinidressing erover.
Garneer de noedelsalade met de tuinkers en strooi de sesam over de salade. Sprenkel tot slot nog wat sesamolie over de noedelsalade.
Tips
Kun je geen umesu krijgen? Gebruik dan gewoon een scheutje rijstazijn.