Experimenteren in de keuken: de tost!. Natuurlijk een nogo als je koolhydraatarm eet. Maar ik heb goed nieuws: deze tosti met cheddar kaas past zelfs in ketogene voeding. Tosti zonder brood. jawel!
Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de courgette in de lengte in dunne plakken, en snijd de zongedroogde tomaatjes in reepjes.
Kluts het ei los met de yoghurt. Meng dan het amandelmeel, bakpoeder en kruiden erdoor en roer goed.
Vet een plat vierkant of rechthoekig ovenschaaltje in met de helft van de kokosolie. Schenk dan het beslag erin. Bak 10-15 minuten tot het begint te kleuren.
Bak ondertussen in een pan in de rest van de kokosolie de courgette plakken aan beide zijden goudbruin.
Haal het “brood” uit de oven, laat iets afkoelen zodat het hanteerbaar is. Haal het dan voorzichtig uit de bakvorm en snijd in twee boterham-rechthoeken die in je tosti-ijzer passen.
Beleg een helft met de cheddar, plakken courgette en zongedroogde tomaatjes. Maal er naar smaak zout en peper over. Leg dan de andere “boterham” erop.
Bak de tosti 5-7 minuten in je tosti-ijzer. Snijd voor het serveren de tosti diagonaal doormidden.
Tips
Het beleg van deze tosti kun je natuurlijk naar hartelust variëren. Wat dacht je van brie en dunne plakjes peer? Met dunne plakken rooktofu met jonge kaas ertussen, en een spiegelei er bovenop, krijg je een heuse vegetarische croque-madame.
Wil je een veganistisch belegde tosti? Ook dat kan (hoewel ik me persoonlijk een tosti zonder kaas niet voor kan stellen). Denk aan tomaten en avocado met pesto als beleg, of maak een zoete variant met pindakaas en banaan. Wil je toch een kaassmaak, gebruik dan edelgistvlokken.