Geïnspireerd door een Franse klassieker, heb ik een hartige witlof tarte tatin met brie gemaakt. Lekker laag in koolhydraten, en een erg smakelijke lunch.
Kluts de eieren los met een scheutje plantaardige melk. Meng dan het amandelmeel, de parmezaanse kaas en de tijmblaadjes erdoor en roer goed. Breng pittig op smaak met zout en peper.
Verhit de ghee in een koekenpan.
Maak de witlof schoon en snijd ze overlangs in vieren. Bak de witlof 5-8 minuten rondom tot ze gaan kleuren.
Giet nu het beslag eroverheen. Bak de witlof tarte tatin op laag vuur met het deksel op de pan 5 minuten. Keer met behulp van een bord voorzichtig om en bak nog een paar minuten. Leg ondertussen wat stukjes brie op de tarte tatin, zodat de brie een beetje smelt.
Bestrooi de witlof tarte tatin met de walnoten en serveer direct.
Tips
Een koolhydraatarm recept voor een zoete flognarde, het zusje van de tarte tatin, vind jehier.
Parmezaan (en andere harde kazen) is in principe lactosevrij. Brie is lactose-arm. Maar check voor de zekerheid de verpakking.