Een tiramisu zonder lange vingers, rauwe eieren, suiker, koffie: is dat wel tiramisu? Vind ik wel. Ik noem het chai mascarpone crème. Niet heel zoet, en daardoor extra romig van smaak.
Meng de kruiden voor de chai door elkaar in een potje, goed schudden. Meng de chai kruiden dan door de gemalen hazelnoten, maar houdt een beetje kruiden achter voor garnering.
Smelt de boter, en meng deze door de hazelnoten-mix.
Verdeel dit mengsel op een met bakpapier beklede bakplaat, en bak het kruim in 8-10 minuten tot het begint te bruinen. Blijf erbij, het gaat ineens snel!
Neem het hazelnootmengsel uit de oven en laat volledig afkoelen.
Klop de slagroom stijf. Roer de mascarpone met de rijstsiroop en sinaasappelsap los, en spatel de geslagen room er voorzichtig door.
Maak laagjes in een mooi glas: hazelnootkruim, mascarpone, hazelnootkruim, mascarpone. Bestrooi met de achtergehouden chai-kruiden.
Tips
Als het voor jou (net als voor mij) niet zoet hoeft, dan kun je de rijstsiroop achterwege laten. Scheelt koolhydraten!