Eiwitrijke skyr-bloemkoolpizza met tomaatjes en mozzarella
Con
Deze pizza met bloemkoolbodem bevat skyr en een flinke hoeveelheid kaas, en levert je daarom super veel proteïne. En dan zitten er ook nog eens weinig koolhydraten in, want ik heb bloemkool gebruikt in de pizzabodem.
1elgeraspte Parmezaanse kaasplus nog 1 el voor garnering
1elpsylliumvezels
25grtomatenpuree
1elItaliaanse kruiden
1bolmozzarella
6kerstomaatjes
peterselievoor garnering
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Maal de bloemkool fijn (gaat het makkelijkst in een keukenmachine), en kook ze in maximaal 4 minuten beetgaar. Giet af, doe de bloemkool in een schone theedoek, en knijp zoveel mogelijk vocht eruit.
Kluts het ei los in een kom, en roer de skyr erdoor. Meng dan de parmezaanse kaas, psyllium en bloemkool erdoor.
Bekleed een bakblik met bakpapier en stort het bloemkoolmengsel erop. Verdeel het met de bolle kant van een lepen tot een ronde, platte pizzabodem. Bak deze 15 minuten in de oven.
Meng ondertussen de tomatenpuree met de Italiaanse kruiden en een eetlepel water, zodat het wat smeuïger wordt. Halveer de kerstomaatjes en snijd de mozzarella in plakken.
Als de bloemkoolbodem voorgebakken is, beleg deze dan met de tomatensaus, mozzarella en kerstomaatjes. Strooi er nog een eetlepel parmesan over en schuif terug in de oven, maximaal 10 minuten, tot de mozzarella mooi gesmolten is.
Bestrooi de bloemkoolpizza indien gewenst voor het opdienen met wat peterselie.
Tips
Deze pizza vult behoorlijk. Ik serveer daarom een halve bloemkoolpizza per persoon, en geef er een eenvoudige salade bij.