Hij is er al weer bijna, de goedheiligman. Vandaag staat dan ook het eerste SInterklaas recept voor suikervrije, koolhydraatarme glutenvrije kruidnoten op de blog.
Kluts het ei los en doe de in kleine blokjes gesneden boter erbij. Prak met een vork zo goed mogelijk door.
Meng in een andere kom het amandelmeel met kokosmeel, koekkruiden, psyllium, erythritol en zout goed door elkaar.
Doe dit mengsel dan bij de ei-boter mix en kneed het geheel met je handen tot een samenhangende deegbol.
Verwarm nu de oven voor op 150 graden, en draai kleine balletjes van het deeg (ik had er bijna 60). Leg de balletjes op een met bakpapier beklede bakplaat, en druk ze met de bolle kant van een lepel een klein beetje plat.
Bak de kruidnoten 10 minuten, zet dan de oven op 180 graden en bak nog eens 10 minuten. Let op dat ze niet verbranden! Doe nu de oven uit en laat de kruidnoten in de dichte oven nog 5 minuten staan.
Laat de kruidnoten volledig afkoelen, dan worden ze iets knapperiger.
Tips
Smelt wat pure chocolade au bain marie en doop de (helft van de) kruidnoten daarin: chocolade kruidnoten!