Lekker Indisch: rendang eieren of 'rendang telor'. Traditioneel worden ze met rijst geserveerd. Ik serveer ze op een grote berg geroerbakte groene groenten.
Pel en snipper de ui en knoflook heel fijn. Schil de gember en snijd ze in zeer dunne reepjes. Pel ook de eieren.
Verhit een beetje kokosolie in een steelpannetje, draai het vuur halfhoog en bak de ui, gember en knoflook een paar minuten tot de ui glazig ziet.
Voeg de kokosmelk en alle kruiden toe en meng het geheel goed. Breng kort aan de kook en draai dan het vuur direct laag.
Leg de hardgekookte eieren in de rendang saus, en laat ze 15 minuten pruttelen. Wentel ze af en toe om in de saus. De saus zal ondertussen indikken. Wordt het te droog, dan een klein scheutje kokosmelk erbij.
Haal de eieren voorzichtig uit de rendang aus en snijd ze overlangs doormidden. Verdeel de saus over twee bordjes of schaaltjes en leg de eieren erin.
Tips
Serveer de rendang telor met een grote berg koolhydraatarme roerbakgroenten.