Voor een luxe ontbijt met wat meer koolhydraten op je 'carb cycling' dag is deze Franse flognarde van appel en bosbessen een aanrader. Lees hier meer over wat carb cycling eigenlijk is.
Verwarm de oven voor op 200 graden. Kluts de eieren los in een kom en meng het met het amandelmeel, kokos, kaneel en kokosmelk. Snijd de appel met schil in kleine stukjes of schijfjes. Was de bosbessen.
Verhit de ghee in een ovenbestendige schaal. Voeg de appel toe, roer even om, en bak ze 10 minuten in de oven tot ze zacht wordt. Voeg dan de bosbessen toe en evt. nog een snuf kaneel. Verdeel het deegmengsel over het fruit en bak de flognarde gaar in 20-25 minuten.
Haal de flognarde uit de oven, stort de flognarde op een bord en bestrooi met de gehakte walnoten. Snijd in twee of drie stukken en serveer direct.
Tips
Extra verwenmomentje? Dan een flinke klodder (lactosevrije) mascarpone of slagroom erbij!