Koolhydraatarme Koreaanse bibimbap met bloemkoolrijst
Con
Bibimbap is een Koreaans nationaal-gerecht, wat je nu zelf thuis kunt maken. En natuurlijk koolhydraatarm, want de rijst is vervangen door bloemkoolrijst.
Meng voor de pittige saus alle ingrediënten goed door elkaar. Verdeel over twee kleine schaaltjes en zet apart.
Maak de bibimbap
Snijd de courgette en wortel julienne (in kleine stiftjes). Snijd de champignons in plakjes en de bosuitjes in ringetjes. Pel de hardgekookte eieren en snijd ze in plakjes.
Zet twee mooie schalen klaar om de bibimbap in te serveren. Serveer je ook kimchi, verdeel dit dan net als de pittige saus over twee kleine schaaltjes.
Verhit de kokosolie in een koekenpan. Draai het vuur halfhoog en roerbak de bloemkoolrijst, maar niet langer dan 2 minuten anders komt er veel vocht vrij en wordt je bloemkoolrijst meer een papje.
Verdeel de bloemkoolrijst over de twee kommen. Garneer nu de bloemkoolrijst met de sla, courgette, wortel, champignons, eieren en bosui. Besprenkel de bibimbap met de sesamolie.
Serveer de bibimbap direct, samen met de pittige saus en de kimchi.
Tips
Kimchi kun je bij de goed gesorteerde toko krijgen, net als gochugaru.
Kun je geen gochugaru krijgen, vervang het dan door 1/2 theelepel gerookt paprikapoeder en 1/2 theelepel chilipoeder.
Umesu is een Japanse pruimenazijn, eveneens te krijgen bij de betere toko of de natuurwinkel.
In plaats van gekookt ei kun je ook blokjes geroerbakte tofu nemen. Zo krijg je een vegan bibimbap.