Deze pannenkoekjes zijn naast zuivelvrij ook nog eens koolhydraatarm, ketogeen, glutenvrij en natuurlijk suikervrij. Ligt er wel aan wat je erop doet dan hè. Ik ga voor (je raadt het al) bosbessen!
Meng het amandelmeel, lijnzaad en de psylliumvezels met een snufje zout in een kommetje. Doe in een andere kom de plantaardige melk met de zonnebloempasta en roer het geheel los. Breek een ei erboven en kluts dit er goed doorheen.
Verhit wat kokosolie in een koekenpan. Meng ondertussen de droge mix in de natte. Roer goed door.
Schep een klein bergje beslag in de pan, ongeveer een eetlepel. Draai het vuur halfhoog en bak de zuivelvrije pannenkoekjes 3-5 minuten Blijf erbij, zodat ze niet verbranden. Keer dan (nog steeds voorzichtig) de pannenkoekjes en bak ze de andere kant nog 2-3 minuten.
Bak op dezelfde manier de rest van de pannenkoeken (ik had zes kleine pannenkoekjes per persoon).
Het lage aantal koolhydraten van deze zuivelvrije pannenkoek laat ruimte voor topping naar wens! Ik ga voor verse bosbessen. Met misschien een hééél klein drupje ahornsiroop …
Tips
Je kunt elke plantaardige melk gebruiken die je wilt, zolang die maar ongezoet is.
Je kunt ook amandelpasta gebruiken in plaats van zonnebloempasta.
Deze lactosevrije pannenkoekjes laat zich prima invriezen, dus bak er een aantal in het vooruit voor een makkelijk koolhydraatarm ontbijt.