Het is volop aspergetijd, en dus komt er nog een lekker recept met asperges op de blog. Want ik kan er geen genoeg van krijgen. Vandaag komt er een recept voor een Franse asperge flan bij.
Verwarm de crème fraîche in een steelpannetje met de in stukjes gesneden gorgonzola op een laag vuurtje, zodat ze smelt en je ze goed kunt mengen.
Kook ondertussen een flinke hoeveelheid water in je waterkoker vast voor. Vet twee ovenbestendige schaaltjes in met een beetje gesmolten kokosolie.
Neem het pannetje van het vuur, breek de eieren erboven en klop alles, samen met een flinke draai versgemalen peper, met een garde goed door elkaar.
Verdeel het kaas-ei-mengsel over de schaaltjes. Halveer de gekookte asperges en leg ze erop/erin.
Neem een grote ovenbestendige pan of schaal, leg er een theedoek in (ter bescherming) en zet de asperge flan erin. Giet nu voorzichtig zoveel kokend water in de pan, dat het tot halverwege de flan schaaltjes komt.
Zet je hele bouwwerk voorzichtig in de oven, en gaar de asperge flan in ongeveer 15 minuten gaar. Handig hierbij is een kookthermometer: de temperatuur moet zo’n 70-80 graden zijn, dan is je asperge flan klaar.
Neem de asperge flan uit de pan en laat ze vijf minuten afkoelen. Bestrooi ze dan met de verse bieslook, en eventueel de kalamata olijven, en dien op.
Tips
Lekker met een eenvoudige salade.
Groene asperges doen het ook goed, of een mix natuurlijk.