Een dagje mooi weer sluit je in Berlijn af met een bezoekje aan een Biergarten. En dan maak je thuis deze lekkere frisse lentesalade met rabarber, bietjes en gorgonzola.
Maak de rabarber schoon en snijd ze in stukjes. Meng met de honing, en verdeel over een met bakpapier bekleed bakblik. Bestrooi de rabarber met de kardemom en kaneel. Rooster de rabarber in 10 minuten gaar, of tot ze zacht is. Laat afkoelen.
Rooster ondertussen de pijnboompitjes in een droge koekenpan goudbruin, en laat afkoelen op een stukje keukenpapier.
Maak de sla schoon en snijd ze in reepjes. Verdeel de sla over twee borden.
Maak de avocado schoon en snijd het vruchtvlees in schijfjes. Snijd de gorgonzola in kleine blokjes.
Verdeel de rabarber, avocado en gorgonzola over de sla, en bestrooi met de pijnboompitten.
Klop een dressing van de olijfolie, citroensap en zout en peper (en eventueel nog wat kaneel), en giet deze over de rabarber bieten salade.
Tips
Heb je toevallig blauwe bessen over (alsof dat bestaat) ? Een extra handje bessen door deze salade doet het erg goed!
Gorgonzola (en andere harde blauwschimmelkaas) is in principe lactosevrij. Maar check voor de zekerheid de verpakking.