Zet papieren bonbon-cups klaar, of gebruik een siliconenvorm als je die hebt.
Rasp de wortel met een fijne rasp heel fijn. Druk het vocht er zo veel mogelijk uit.
Meng de gemalen amandelen, amandelpasta en 1 theelepel honing of agavesiroop samen met de geraspte wortel goed door elkaar. Vorm er bolletjes van ter grootte van een knikker.
Smelt de cacaoboter au bain marie. Zeef de cacao erboven en roer goed door. Voeg 2 theelepels honing of rijstsiroop toe en meng nogmaals.
Doe een klein bodempje cacaomassa in de vormpjes. Leg er dan een worteltaart-vulling in, en vul op met de rest van de cacaomassa.
Druk een halve walnoot in elke worteltaart bonbon.
Laat de worteltaart bonbons minstens een uur in de koelkast opstijven.
Tips
De chocolade cheesecake bonbons blijven maar een paar dagen goed als je ze in de koelkast bewaart. Niet te lang wachten met opeten dus!