Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
Kleiner
Normaal
Groter
Tikka Masala saus
Con
Als je net als ik gek bent op Indiaas eten, dan is dit recept zeker wat voor jou. Snel klaar en veelzijdig inzetbaar, deze tikka massala saus. Niet alleen lekker bij bloemkool, maar ook met sperziebonen.
Recept afdrukken
Pin recept
Bereidingstijd
20
minuten
min
Totale tijd
20
minuten
min
Gang
Saus
Keuken
Indiaas
Porties
2
personen
Koolhydraten
9 kh
Dit heb je nodig
20
gr
kokosolie
1
sjalotje
1
knoflookteentje
1
cm
gemberwortel
2
tomaten
50
gr
kokosroom
liever geen kokosmelk
1
tl
garam masala
1/2
tl
gemalen komijn
1
tl
paprikapoeder
1/4 - 1/2
tl
chilipoeder
Himalayazout
Zo maak je het
Pel en snipper de sjalot en de knoflook. Schil de gember en snijd ze fijn. Haal het kroontje uit de tomaten en snijd ze in stukjes.
Verhit de kokosolie in een pannetje. Voeg de sjalot, knoflook en gember toe en bak een paar minuten op halfhoog vuur.
Voeg nu de kruiden toe (garam, komijn, paprikapoeder, chilipoeder en zout naar smaak), roer door en laat 2 minuten op een laag vuur bakken.
Voeg de tomaten en kokosroom toe en roer goed door. Laat de tikka masala saus nog 5-10 minuten sudderen.
Tips
Lekker met bloemkool.
Als je vlees eet, bak dan wat blokjes kipfilet en voeg dan de tikka masala saus toe. Even laten sudderen voordat je serveert.
Doe eens gek en maak een Indiase pasta met deze tikka masala saus, natuurlijk wel met courgetti om je pasta lekker koolhydraatarm te houden.