Snijd de bloemkool in roosjes en kook ze in 10 minuten gaar. Giet af, vang iets van het vocht op. Voeg de kokosmelk toe en pureer de bloemkool met een staafmixer tot een puree. Voeg indien nodig nog wat van het kookvocht toe.
Pel ondertussen de ui en knoflook, snijd ze fijn. Snijd de winterwortel in plakjes. Maak de oesterzwammen en champignons schoon. Halveer grote oesterzwammen, snijd de champignons in plakjes.
Verwarm nu de oven voor op 200 graden.
Verhit wat kokosolie in een ruime pan en bak eerst de wortel zo’n 5 minuten. Voeg dan de ui en knoflook toe en roerbak even mee. Voeg nu de oesterzwammen en de tijm toe en roerbak het geheel ongeveer 5 minuten. Zet apart.
Verhit opnieuw wat kokosolie in dezelfde pan en roerbak nu de champignons samen met de diepvries-boerenkool, eveneens 5 minuten. Voeg dan het oesterzwammen mengsel weer toe. Voeg de tomatenpuree en de mosterd toe en breng pittig op smaak met zout en peper.
Doe het paddenstoelen mengsel in een ovenschaal. Strijk de bloemkoolpuree er gelijkmatig over uit.
Bak de Shepherdess pie nog 20 minuten in de oven.
Tips
Voeg wat chilipoeder toe aan de Shepherdess pie als je van wat meer pit houdt.