Zin in een hartige snack, maar liever geen koolhydraten? Deze gezonde boerenkool chips maak je zelf, en kun je naar wens kruiden. Ik gebruikte Vadouvan kruiden, wat is jouw favoriet?
Was de boerenkool en maak ze goed droog (ik gebruik de föhn truc). Snijd de nerf uit de boerenkool bladen. Snijd of scheur het blad in niet te kleine stukjes.
Doe de boerenkool in een ruime kom. Voeg de olijfolie en yaconsiroop toe en masseer de olie met je handen goed in, zodat zo veel mogelijk van het blad met olie bedekt is.
Strooi de vadouvan en zout over de boerenkool en meng nogmaals goed.
Spreid de boerenkool uit op een met bakpapier beklede bakplaat, en bak ze in ongeveer 12-15 minuten tot ze crispy zijn. Blijf erbij: zodra de boerenkool bruin wordt, wordt ze bitter en ben je te laat.
Laat de boerenkool chips helemaal afkoelen voordat je ze serveert.
Tips
Zoals gezegd: blaas de boerenkool goed droog met je föhn. Zo wordt je boerenkool chips lekker crispy.