Keto mini pizza's met verse spinazie en tomaatjes (notenvrij)
Con
Deze mini pizza's met spinazie en tomaatjes zijn ideaal voor een lichte maar voedzame lunch met weinig koolhydraten. Wat zeg ik: bijna nul koolhydraten!
Kluts de eieren met een vork los. Voeg de geraspte kaas, het psyllium poeder en het knoflookpoeder toe en roer het geheel goed door. Laat 5 minuutjes staan.
Verdeel het kaas-ei mengsel in twee bergjes op een met bakpapier beklede bakplaat en vorm ze met de bolle kant van een lepel tot ronde pizzabodems. De mijne meten zo’n 15 cm.
Bak de pizzabodems 10 minuten in de oven: de eerste 5 minuten op de middelste, de laatste 5 minuten op de bovenste richel.
Haal de pizzabodems uit de oven en beleg ze met de spinazie, tomaatjes en olijven.
Bak de mini pizza’s nog 5 minuten op de bovenste richel.
Doe de pizza op een bordje en laat iets afkoelen voordat je ze serveert.
Tips
Strooi, als je wel noten mag/wilt eten, nog een handje grof gehakte walnoten over je mini pizza.
Maak er een complete maaltijd van door er een frisse salade bij te serveren.
Parmezaan (en andere harde kazen) is in principe lactosevrij.