Geen Kerst-stress! Lees nu mijn anti-stress tips. En deze tomaten mascarpone soep is daarom ook in een mum van tijd klaar. Simpel en smakelijk! En mooi op je kersttafel.
Rooster de pijnboompitjes in een droge koekenpan goudbruin, en laat afkoelen op een stukje keukenpapier.
Verhit een klein beetje kokosolie in hetzelfde pannetje, en rooster de gehalveerde kerstomaatje (op hun snijkant) op laag tot halfhoog vuur tot ze het meest van hun vocht hebben losgelaten (bij mij duurt dat zo’n 10 minuten). Houd ze apart.
Pel en snipper de sjalot. Ris de naaldjes van de rozemarijn en hak ze fijn. Houdt wat rozemarijn achter voor garnering.
Bereiden
Verhit wat kokosolie in een pan en roerbak de sjalot met de rozemarijn een paar minuten tot ze glazig is. Voeg dan de gezeefde tomaten en groentebouillon toe, en breng aan de kook. Draai dan het vuur laag.
Voeg de mascarpone toe, houdt 1 eetlepel achter. Roer de mascarpone op laag vuur door de soep tot ze helemaal opgelost is. Breng pittig op smaak met zout en peper.
Dien de tomatensoep op in mooie kommen, garneer ze met de achtergehouden mascarpone en rozemarijn, alsmede de geroosterde tomaatjes en pijnboompitten.
Tips
Meer mensen aan tafel? Simpelweg de hoeveelheden ver(drie)dubbelen.