Wil jij ook graag iets lekkers bij de (Kerst-)koffie als iedereen aan de kerstkransjes zit? Maak dan deze keto amandelspijs balletjes. Ook wel bliss balls genoemd, een pure traktatie.
Meng de gemalen amandelen met de ahornsiroop en citroensap met je handen in een kommetje. Zijn je amandelen grof gemalen, maal ze dan eerst extra fijn in je keukenmachine (maar pas op: geen pasta!).
Vorm 16 balletjes van de spijsmassa. Maak je handen vochtig en rol de balletjes nog een keer na, zo worden ze mooi glad.
Nu komt het leukste: versieren! Je kunt de amandelspijs balletjes in gemalen kokos, matchapoeder, cacao, carobe, of eetbare bloemetjes rollen. Het makkelijkst gaat dat door de poeder naar keuze in een kopje te doen en dan het balletje erdoor heen te draaien tot het amandelspijs balletje geheel bedekt is.
Kies je voor de chocolade topping, meng dan in een kopje de zachte kokosolie met de carobe of cacao. Doe een amandelspijs balletje erbij en draai het kopje net zo lang tot het balletjes geheel bedekt is. Neem dan het balletje voorzichtig met een theelepel uit het kopje en leg het op een met bakpapier beklede plank.
Laat de balletjes in de koelkast minimaal een uur opstijven.
Tips
Nu kan ik je vertellen dat deze amandelspijs balletjes, het liefst zonder topping, maximaal 4 dagen in de koelkast houdbaar zijn. Maar dat is onzinnige informatie, want probeer jij maar eens van deze bliss balls af te blijven...