Arepa di pampuna – koolhydraatarme Caribische pompoen pannenkoekjes
Con
Vandaag bak ik arepa di pampuna: Caribische pannenkoekjes, die een feestelijke twist krijgen door de toevoeging van speculaaskruiden. Een echte herfst traktatie.
Doe de gekookte en afgekoelde blokjes pompoen in een hoge kom. Voeg alle overige ingrediënten (behalve de kokosolie) toe en mix het geheel met een mixer tot een glad beslag. Laat 10 minuten rusten.
Verhit wat kokosolie in een koekenpan en roer het beslag nog even door. Bak dan op gematigd vuur kleine pannenkoekjes (makkelijker te keren), keer ze zodra het beslag bovenop droog wordt. Laat ze nog een minuutje bakken voordat je ze uit de pan haalt. Ik haalde 10 kleine pannenkoekjes uit het beslag.
Tips
Serveer de arepa di pampuna indien gewenst met een klontje boter.
In plaats van yoghurt kun je ook roomkaas gebruiken.
Heb je zin in een koolhydraten-verwenmomentje of bak je voor anderen, doe wat de Antillianen dat doen en roer stiekem wat rozijnen door het beslag (maar let op: 1 klein doosje telt 14 gram en maar liefst 11 koolhydraten!).