Koffie bij je ontbijt? Nee joh, koffie in je pannenkoek. Voor die zondagochtend dat je wel een extra kick kunt gebruiken. Durf jij deze ongezoete koffie pannenkoekjes te maken?
Breek de eieren boven een hoge kom. Voeg de roomkaas, espressopoeder en vlozaad toe en mix het geheel tot een glad beslag. Laat een paar minuten staan.
Roer ondertussen de zachte roomboter in een kommetje los met de kaneel.
Verhit wat kokosolie in een klein koekenpannetje. Wacht tot de olie goed heet is. Giet dan wat beslag (zo’n 2-3 eetlepels) in de pan en draai het vuur halfhoog. Bak de pannenkoek tot je bovenop gaatjes ziet verschijnen. Keer de pannenkoek en bak nog een minuut.
Bak op deze manier in totaal zes pannenkoekjes, en houdt ze warm in de oven.
Schik de koffie pannenkoekjes op een bord, bestrooi ze met wat hennepzaad, en leg er wat klontjes kaneelboter op. Serveer direct.
Tips
Je kunt de pannenkoeken ook in een grotere pan bakken, maar dan worden ze niet mooi rond omdat het beslag flink uitloopt, en zijn ze daardoor wat moeilijker te keren. Toch smaken ze er niet minder om!
Oké, als je het echt niet laten kan, dan is een drupje ahornsiroop over deze koffie pannenkoekjes best lekker …