Ook ik ben gezwicht. Voor de mugcake! Dit taartje-uit-een-kopje is zo gemaakt, dus ideaal voor een snel ontbijt. Of voor die speciale gelegenheid natuurlijk.
Vet een ovenbestendige beker of kom in met een beetje gesmolten kokosolie.
Snijd de banaan in plakjes en doe ze samen met het ei in een ander kommetje. Prak met een vork fijn tot een papje, het hoeft niet helemaal glad te zijn.
Voeg amandelmeel, wijnsteenbakpoeder en een snufje zout toe en roer dit er doorheen.
Doe de helft van het beslag in de ingevette beker/kom.
Meng de carobe door het resterende beslag. Roer dit beslag heel kort met een vork door het naturel beslag.
Optie magnetron: 2 minuten op vol vermogen.
Optie oven: 20 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden.
Stort je marmer mugcake op een bordje, en garneer indien gewenst met wat mascarpone en vers koolhydraatarm fruit.
Tips
Mijn mening: warm het lekkerst.
Houd je de halve banaan over, vries die dan in plakjes in om nicecream mee te maken: bevroren plakjes banaan pureren met een scheut (plantaardige) melk, en direct opeten.