Dit is de Indonesische variant van foe yong hai, een koolhydraatarm ei-gerecht met zelfgemaakte pittig-zoete saus. En zonder de hai, wat krab betekent. De zoetzure saus is suikervrij natuurlijk.
Doe de ananas met de tomatenpuree, appelazijn, tamari en eventueel de sambal in een kom en pureer met de staafmixer. Je saus is nu klaar.
Maak de foe yong hai
Snipper de ui en knoflook fijn. Snijd alle overige groente (dus de champignons, wortel, prei en bosui) naar wens in blokjes of plakjes of wat je wilt.
Breek de eieren boven een kom en kluts ze met peper en kurkuma los.
Verhit wat kokosolie in een roerbakpan. Fruit de ui met de knoflook kort aan, voeg dan de overige groente toe en roerbak alles in ongeveer 5 minuten knapperig gaar.
Voeg het eimengsel aan de roerbakgroente toe en laat het geheel in 3 minuten stollen. Steek dan met een houten roerbakspaan het ei los in grote brokken die je keert in de pan. Het is niet erg als het een rommeltje wordt, zolang het maar geen compleet roerei is. Laat het ei nog 1-2 minuten stollen.
Verdeel de foe yong hai over twee borden en verdeel de saus erover. Bestrooi voor het opdienen met sesamzaad.