Een vegan recept waarin gemarineerde tempeh wordt geserveerd bij een bord vol met koolhydraatarme groente, getopt met een flinke hand macadamia noten. Smullen maar!
Snijd de tempeh in plakken. Pel en snipper de knoflook. Maak de gember schoon en snijd ze in kleine stukjes.
Meng de sesamolie met de tamari, rijstazijn, knoflook, gember en gemalen chili. Bestrijk de plakken tempeh aan beide zijden en laat ze 30 minuten marineren.
Verhit wat kokosolie in een koekenpan. Bak de gemarineerde tempeh in 5-7 goudbruin, keer regelmatig en pas op dat ze niet verbrandt. Neem de tempeh uit de pan, doe op een bord met al-folie om ze warm te houden.
Verhit nog wat kokosolie (kan in dezelfde pan) en roerbak de champignons, bosui en paprika in een paar minuten knapperig gaar. Roer de kurkuma erdoor en breng pittig op smaak met versgemalen peper.
Verhit in een andere pan nog wat kokosolie en roerbak daar de spinazie in tot ze begint te slinken (let op, gaat snel). Breng eveneens op smaak met peper.
Doe de spinazie op de borden. Leg de gemarineerde tempeh op de spinazie en schep de roerbakgroente erbij. Bestrooi met de gehakte macadamia noten.
Tips
Heb je een noten allergie, laat de noten dan simpelweg achterwege. Of vervang ze door wat kokosvlokken gemengd met sesamzaadjes.