Als je niet veel tijd hebt om in de keuken te staan (zoals ik, want er is zo veel te zien in Berlijn), dan is dit recept voor een courgette omelet met yoghurtsaus iets voor jou!
alfalfa, tomaat, komkommer, rucolavoor de garnering
Voor de yoghurtsaus
100grGriekse yoghurt10% vet
1tlmierikswortel
1takjebasilicum
versgemalen zout en peper
Zo maak je het
Meng voor de yoghurtsaus de yoghurt met de mierikswortel. Pluk de blaadjes basilicum van het takje en snijd of scheur ze in reepjes. Meng de basilicum door de yoghurtsaus en breng op smaak met zout en peper.
Rasp de wortel en de courgette fijn. Kluts de eieren met de kruiden los in een kom en meng de wortel en courgette erdoor.
Verhit wat kokosolie in een koekenpan en stort de ei-courgette massa erin. Strijk de massa een beetje glad en bak de omelet op halfhoog vuur tot de onderkant gestold is, zo’n 5-7 minuten.
Keer de courgette omelet (met behulp van een bord gaat dat het makkelijkst) en bak de andere zijde eveneens in 5-7 minuten gaar.
Serveer de courgette omelet gegarneerd met wat partjes tomaat en komkommer, alfalfa en rucola. Serveer de yoghurtsaus apart.
Tips
Natuurlijk kun je de garnering naar smaak aanpassen: kies bijvoorbeeld avocado voor extra gezonde vetten, of snijd drie kleuren paprika in reepjes en serveer deze als salade bij de courgette omelet.